Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambulante behandeling bij een CGG

(Aanstaande) ouders en verwijzers kunnen voor ambulante consultaties en (veerkrachtversterkende) behandeling terecht bij de gespecialiseerde perinatale werkingen binnen de Centra Geestelijke Gezondheidszorg.

De primaire focus van de behandeling is de relatie tussen de (aanstaande) ouder(s) en de baby. De behandeling wordt aangeboden door een interdisciplinair team met een nauwe samenwerking tussen zorgactoren uit de infant- en volwassenwerking.

Binnen de meeste perinatale werkingen van de CGG’s kunnen (aanstaande) ouders terecht vanaf de zwangerschap(swens).

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende perinatale werkingen binnen de CGG’s van provincie Antwerpen:

  • CGG VAGGA (vestiging in Antwerpen en Zoersel): werkingsgebied GGZ-netwerk SaRA (eerstelijnszones Voorkempen, Noorderkempen, Noord-Antwerpen, Antwerpen-Zuid, Antwerpen-Oost, Antwerpen-Centrum, ELZZORA)
  • CGG De Pont (Baby-Peuterwerking): werkingsgebied GGZ-netwerk Emergo (eerstelijnszones Bonsato, Klein-Brabant Vaartlant, Mechelen-Katelijne, Pallieterland, Rupelaar)
  • CGG Kempen (Baby-Peuterteam): werkingsgebied GGZ-netwerk Kempen (eerstelijnszones Kempenland, Baldemore, Zuiderkempen, Middenkempen)

Ambulante behandeling bij ZNA UKJA (Jonge kind en gezin)

Wanneer ontwikkelings- en of regulatieproblemen van de baby op de voorgrond staan die de hechtingsrelatie tussen de ouders en de baby bemoeilijken, kan men terecht voor ambulante behandeling bij de baby- en peuterwerking van ZNA UKJA. Het gaat om een zorgaanbod dat postnataal ingezet kan worden.

Klik op onderstaande knop voor meer informatie over het perinataal aanbod binnen ZNA UKJA: