Domein5

Aanmelding

Aanmelden doe telefonisch via het nummer +32(0)3 380 25 88 tijdens de volgende momenten:

  • maandagen tussen 10u00 en  12u00
  • dinsdagen tussen 10u00 en 12u00
  • woensdagen tussen 09u00 en 11u00
  • donderdagen tussen 13u00 en 15u00
  • vrijdagen tussen 10u00 en 12u00

Een medewerker van Moeder & Baby zal luisteren naar je verhaal en je hulpvraag.  Er zal samen een kennismakingsgesprek gepland worden. 

Buiten de aanmeldingsuren kan je je vraag mailen naar Ellen.Robidet [at] emmaus.beNoteer dan ook zeker je naam, je telefoonnummer en je hulpvraag zodat we jou makkelijk kunnen contacteren.  

Een kennismakingsgesprek

Tijdens de aanmelding kan er een kennismakingsgesprek ingepland worden. Het kennismakingsgesprek vindt plaats op de afdeling Moeder & Baby met een psycholoog of een (assistent-)psychiater. We verwachten dat jij, je partner en/of eventuele steunfiguren hierbij aanwezig zijn. Ook de baby is welkom. Alvorens je naar de Moeder & Baby afdeling komt voor het gesprek, meld je je aan in Gebouw 5, Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel. 

Tijdens het kennismakingsgesprek proberen we samen met jou de hulpvraag te begrijpen en te zoeken naar het beste zorgaanbod voor jouw specifieke situatie. Dit kunnen verdere ambulante gesprekken zijn of een gepaste doorverwijzing naar hulpverlening in jouw buurt. Moeder & Baby biedt geen langdurige ambulante psychotherapie. Indien ThuisbehandelingDagbehandeling  of een Opname via Moeder & Baby aangewezen is, krijg je een rondleiding op de afdeling en meer uitleg over onze werking en de kosten verbonden aan een behandeling op Moeder & Baby.

Wanneer een kennismakingsgesprek niet mogelijk is, neem je best contact op met je behandelende arts (je eigen psychiater/huisarts/gynaecoloog/...). Deze kan met de psychiater van Moeder & Baby bespreken wat de mogelijkheden zijn. 

Enkel met verwijsbrief

De verwijsbrief die je dient mee te brengen, kan door een arts of andere hulpverlener geschreven zijn. Hierin staat vermeld dat je doorverwezen bent naar Moeder & Baby, alsook je persoonlijke gegevens en die van je verwijzer.