Overslaan en naar de inhoud gaan

Hallo,

Mijn naam is Katrien, trotse mama van Sam. Ik wil hieronder graag vertellen hoe ik de dagbehandeling bij Moeder & Baby ervaarde. Ik ging hier gedurende drie maanden samen met mijn zoontje, twee keer per week een dag naartoe. Voor mij was deze dagbehandeling een bijzondere ervaring. Als ik er op terug blik merk ik dat het een pittige periode was die me uiteindelijk veel heeft geboden. Ik hoop dat ik, door dit neer te schrijven, andere mama’s in gelijkaardige situaties over de drempel kan trekken om deze dagbehandeling aan te vangen.

De dagbehandeling is een plek waar je naar toe kunt gaan als je voelt dat het emotioneel niet meer helemaal oké zit bij jezelf of tussen jou en je kindje. Het is een plek waar je gewoon jezelf kan zijn en waar de mensen voor jou klaarstaan. De dagbehandeling is een veilige omgeving waar je rust kan vinden.

In de dagbehandeling ben je het meeste van de tijd bij je kindje, de begeleiding en de andere mama’s en baby’s. De dag start met een gezellig moment waarbij we een liedje zingen samen met de kindjes. Soms ga je zonder je kindje naar een therapie. Dat vond ik eerst erg spannend. Na een tijdje voelde ik dat het beter was om hem even bij de begeleiding te laten zodat ik even tijd had voor mezelf tijdens de therapie. Er zijn gesprekken met de dokter en de psycholoog. Er is ook de creatieve therapie. Die heeft mij erg geholpen om ontspanning te vinden en om mij op een andere manier te kunnen uiten. Er is de relaxatie waarin je leert tot rust komen of steviger met je lichaam op de grond te staan. Ook zijn er therapieën met baby, zoals babymassage en spelmoment. Die hielpen mij om een betere band met Sam op te  bouwen.

Sam was erg gelukkig op de dagbehandeling. Hij voelde zich thuis bij de begeleiding, wilde er ook door gepakt worden, wilde graag met hen spelen.

In de groep zijn met de andere mama’s heeft mij veel geholpen. Het gaf mij het gevoel dat ik niet alleen was met mijn problemen. Het was ook erg fijn om tussendoor tijd te hebben om met hen te babbelen. Veel mama’s zijn in het begin bezorgd dat ze zich gaan vervelen, maar eens je erin zit, ben je best veel bezig. Ik vond de rust net goed, zodat ik tot mezelf kon komen.

Veel succes!

Groetjes,

Katrien