Save the date netwerdag
Bethanië ggz
9:30 tot 15:30

Waarom deze dag?

It takes a village to raise a child.

Vanuit die basisovertuiging lanceren we deze netwerkdag. Onze ambitie is om vanuit het werkveld samen te zoeken hoe we niet alleen beleid vorm kunnen geven in de praktijk, maar tevens ook input en inspiratie voor het beleid kunnen genereren.

Durven we als maatschappij resoluut kiezen om in deze periode te investeren? Wat vraagt dit van ieder van ons? Niet alleen economisch heeft deze periode de grootste return on investment (Heckman). De impact op het welbevinden van de allerkleintjes én hun gezin is bepalend voor de rest van hun leven.

Dit is een bottom-up initiatief waarbij we samenwerking en afstemming willen faciliteren. De bedoeling is dat iedereen die betrokken is tijdens de perinatale periode en het jonge kind, zowel zwangere vrouwen en hun gezin, als professionals de bomen door het bos kunnen zien in het snel veranderende zorglandschap.

Deze netwerkdag richt zich tot artsen, gynaecologen, vroedvrouwen, kraamzorg, kinderopvang,
jeugdhulppartners, GGZ-actoren, lokale besturen, mutualiteiten, beleidsmakers, enz. We dromen ervan om een sluitende samenwerking op lange termijn te ontwikkelen binnen het project “de eerste 1000 dagen van het leven”.

Wat mag je verwachten?

Voor €35 krijg je een totebag die je doorheen onze dag verder kan vullen met:

  • (Nieuwe) contacten van collega-hulpverleners uit jouw regio
  • Flyers van diensten en organisaties waarmee je in de toekomst mogelijks kan samenwerken
  • Een inspirerende uiteenzetting door Bruno Vanobbergen
  • Thematisch Improvisatietheater

En natuurlijk is er ook koffie/thee, bar en lunch voorzien!

Na de netwerkdag ontvang je nog een weergave van het gezamenlijke denkwerk en voorgestelde suggesties om verder in praktijk mee aan de slag te gaan.

Praktisch

Voor wie?

Alle betrokken partners in provincie Antwerpen, zoals algemene ziekenhuizen, Kind en Gezin, kraamzorgorganisaties, Geestelijke GezondheidsZorg-partners, CKG’s, Huizen van het Kind, huisartsen, gynaecologen, vroedvrouwen, lokale besturen, mutualiteiten, kinderopvang, beleidsmakers,…

Waar en wanneer?

  • vrijdag 20 mei 2022 van 9u30-15u30 (onthaal vanaf 9u00)
  • Bethanië, Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel
  • Capaciteit naargelang de geldende coronamaatregelen.
  • Accreditatie is aangevraagd.