Overslaan en naar de inhoud gaan

Online (chat) en telefonische hulpverlening

Teleonthaal biedt gratis een luisterend oor aan 24/7. Je kan er anoniem terecht op het nummer 106 of via de chatfunctie.

Bij de zelfmoordlijn kan je gratis en anoniem 24/7 terecht wanneer je dringend nood hebt aan gesprek. Dit kan voor jezelf zijn of wanneer je je zorgen maakt om een naaste. Je kan bij de zelfmoordlijn terecht via telefonische contactname op het nummer 1813, chat en mail. Verder biedt de website enkele zelfhulptools aan. 

Bij deze hulplijn kan je gratis en anoniem terecht voor vragen en zorgen die te maken hebben met geweld, misbruik en kindermishandeling. Hulpverleners van de Centra voor Algemeen Welzijnswerk en Vertrouwenscentra kindersmishandeling staan je bij voor informatie, advies en verwijzing naar hulp. Het gesprek blijft vertrouwelijk en je oproep verschijnt niet op je telefoonrekening. Je kan bij deze lijn terecht via telefonische contactname op het nummer 1712, per chat of via mail. 

Bij de opvoedingslijn kunnen ouders en hun naasten anoniem terecht voor vragen en bezorgdheden m.b.t. ouderschap. De opvoedingslijn is bereikbaar via mail, chat of op het telefoonnummer: 078 15 00 10

Op deze website vind je informatie over depressie, online zelfhulp en online begeleiding tijdens de zwangerschap.

Op de webiste van Fara kan je terecht voor thema's als kinderwens, ongeplande zwangerschap, tienerzwangerschap, prenatale testen, zwangerschapsverlies en begeleiding bij zwangerschapskeuzes.